FISIOTERÀPIA R2P

EL CENTRE DE REFERÈNCIA DE FISIOTERÀPIA I ENTRENAMENT A REUS!

La fisioteràpia és un dels serveis que ens fa destacar.

La fisioteràpia a R2P és un servei que analitza de manera única i individual al pacient per tenir un coneixement exhaustiu de la lesió i esbrinar l’origen. A partir d’aquí, s’estableix un pla de tractament i s’escullen les millors tècniques per aconseguir una bona recuperació.

Amb aquest tractament prioritzem la recuperació i reincorporació a la seva activitat diària i/o activitat esportiva amb les màximes garanties de recuperació.

La clau de les recuperacions dels nostres pacients, és una tasca conjunta entre el nostre equip multidisciplinari i la relació que puguem tenir entre metge-pacient-centre com l’eix principal de l’èxit del tractament.

Per obtenir aquests objectius, comptem amb els professionals adequats per cada una de les patologies i la maquinària adient per facilitar-nos les tasques de recuperació, com serien màquines de diatèrmia o tecarteràpia, ecografia, electro-punció, magnetoteràpia i una zona de gimnàs per poder treballar i assolir l’objectiu amb les màximes garanties.

TÈCNIQUES

Diatèrmia o Tecarteràpia

Winback

El secret de l’energia Winback és la seva capacitat d’intensificar la potència del massatge i aconseguir arribar a zones més profundes on seria impossible únicament amb les mans.

Eliminació del dolor: L’energia Winback inhibeix el missatge del dolor durant més de 48 hores gràcies a les oscil·lacions de l’energia que pertorben l’intercanvi del senyal del dolor. Es bloqueja la transmissió nerviosa de senyal de dolor i el pacient nota alleugeriment de forma immediata.

Acceleració de la cicatrització: Es provoca un flux d’ions amb oscil·lacions elèctriques ràpides en l’entorn cel·lular. Aquestes oscil·lacions provoquen la impermeabilitat de la membrana plasmàtica i afavoreix l’intercanvi intra i extracel·lular, aconseguint una ràpida cicatrització dels teixits.

Acceleració del drenatge: Augmentant la intensitat de l’energia Winback la resistència natural dels teixits biològics converteixen l’energia en calor (diatèrmia) utilitzant el flux circulatori (vascular i limfàtic) per termo- regular la zona a tractar. L’augment de la calor localitzada augmenta la vascularització de les zones poc irrigades i allibera el moviment.

Ecografia

L’ecografia és un mètode de valoració i diagnòstic mèdic que ens ajuda a saber l’estat muscular, tendinós, lligamentós… i ens és útil per tneir un control de l’evolució de la lesió.

Parlem d’ecografia esportiva en el moment en el qual ens especialitzem en lesions del sistema músculo-esquelètic , les quals afecten directament als esportistes.

Gràcies als resultats de l’ecografia, els nostres fisioterapeutes podran escollir els millors tractaments per recuperar l’estructura lesionada i, alhora, realitzar un seguiment de la lesió per valorar la seva evolució.

Neuromodulació

Neuromodulació

La neuromodulació és una tècnica invasiva, segura, efectiva i pràcticament indolora.

Comptem amb els últims avenços en fisioteràpia traumatològica i esportiva, som especialistes en rehabilitacions de tendinopaties i tendinosis.

És una tècnica que treballa a través de l’estimulació nerviosa, útil per a qualsevol patologia del sistema múscul-esquelètic. Entre elles, les principals patologies de la columna vertebral, hèrnies discals, cervicobraquiàlgies i ciàtiques.

Ideal pel tractament de problemes neuromusculars i de contractures que provenen del sistema musculo-esquelètic en general.

Electromiografia

L’electromiografia superficial (EMG) és l’anàlisi de l’activitat elèctrica dels músculs. Aquesta tecnologia té com a objectiu detectar malalties neuromusculars, gràcies a la valoració prèvia de l’estat de salut i el rendiment de la musculatura.

Per tant, l’EMG mesura de manera indolora i indirecta l’activitat muscular, ja que és capaç de determinar si el sistema nerviós està reclutant activament un múscul durant una tasca específica.

El nostre professional avalua i estudia els resultats obtinguts amb la màquina d’EMG per tal de saber quina musculatura no treballa de forma adequada i, a partir d’aquí, plantejar els millors exercicis per recuperar la lesió i treballar de forma eficient la musculatura, ajudant a millorar l’activitat, el rendiment i minimitzar el risc de lesió.

Punció Seca

Punció Seca

La síndrome del dolor miofascial és un trastorn funcional de l’aparell locomotor on l’origen i manteniment del dolor es basa en un o diversos punts gallet.

El punt gallet provoca dolor i disfunció i els símptomes es basa en tenir dolor profund, picor o sensació de cremor, sensació de pèrdua de força i d’irradiació del dolor al llarg del ventre muscular.

Ho pot provocar la sobrecàrrega aguda, fatiga per sobreesforç, traumatismes directes o bé un refredament brusc.

Tractament invasiu (Punció seca): Aplicació percutània amb una agulla d’acupuntura per tal d’arribar fins al PGM. En el moment en què s’arriba al PGM es produeix un espasme muscular involuntari, que provocarà la relaxació i alliberament de les bandes tenses, augment del balanç articular i disminució del dolor.

Ganxos

Ganxos

La fibròlisi instrumental miofascial o comunament anomenat ganxos és una tècnica que permet eliminar les adherències o corpuscles irritatius que es troben entre els tabics musculars, limitant el moviment i funció d’aquests.

És una tècnica que permet tractar tot el teixit conjuntiu, descobrint músculs, tendons, lligaments, fàscies, teixit subcutani, càpsules articulars i cicatrius.

Cada ganxo presenta una curvatura diferent per tal d’adaptar-se als relleus anatòmics a tractar. És una tècnica indolora que té efectes a nivell:

  • Mecànic: Eliminant les adherències fibroses que limiten el moviment
  • Circulatori: Augmenta la circulació local i limfàtica, afavorint l’eliminació de toxines.
  • Metabòlic: Activació metabòlica.

Magnetoteràpia

La magnetoteràpia és una teràpia física on l’agent físic és el camp magnètic de baixa freqüència i alta intensitat, normalment utilitzat en lesions òssies (fractures i fisures) per ajudar a calcificar o per ajudar a regenerar lesions tendinoses/lligamentoses.

És una teràpia que s’utilitza per múltiples patologies del sistema nerviós, circulatori i aparell locomotor ja que el magnetisme terapèutic provoca uns potents canvis bioquímics a l’organisme, obtenint un efecte regenerador i una disminució dels processos inflamatoris i dolor local.

*Opció de lloguer de la màquina de magnetoteràpia

Electroteràpia Compex

L’electroestimulació és una eina de treball que es basa a enviar els impulsos elèctrics necessaris als músculs on es desitja treballar per augmentar el seu to muscular.

Els avantatges de treballar amb l’electroestimulació COMPEX és que pots optimitzar l’entrenament, ja que s’obté una major precisió en el treball muscular i un augment de la càrrega i, alhora, és un entrenament segur perquè hi ha un menor risc de lesió, una baixa fatiga cardiovascular i un menor estrès en articulacions i tendons.

Es col·loquen uns elèctrodes als ventres musculars escollits per tal d’obtenir un impuls elèctric òptim, eficient, segur i confortable.

Es pot utilitzar l’electroestimulador per aconseguir els següents objectius: enfortiment de la musculatura, optimització de l’entrenament i disminuir el dolor muscular.

CONTACTA’NS